2024-03-21
返工工作忙碌,所以放要好好的休息一下,所以同朋友搵咗一間靚靚café 去好好relax 一下~ 朋友揀咗去西環海旁一間法式小餐館食brunch,餐廳內外都裝修得好靚,好有法式溫馨小餐館的感覺 🥰🥢French Full breakfast 點咗佢地既特色French full breakfast,法式的鄉村早餐,以鐵鑊上枱,很有特色。而早午餐的內容亦相當豐富,炒蛋、薯餅、豬肉腸、大啡菇、烤南瓜、車厘茄、窩夫及乳酪,每款都很不錯,特別喜歡個炸薯餅,香脆不油膩,而大啡菇好juicy,乳酪及新鮮車厘茄令整個餐更fresh,正😋☕️焙茶latte 原本想飲咖啡的我,見到餐廳有多款日式抹茶及焙茶選擇,包括星野製茶園、山政小山園、堀井七茗園及碧翠園等產的抹茶及焙茶,平時比較少咁多選擇,而且仲可以選latte 或dirty 形式沖泡,正👍🏻。重口味人士的我當然揀咗焙茶latte,焙茶味香濃,喝起來清爽,有獨特的香味,加入奶變得更加順滑,而且拉花好靚,咖啡師拉咗一個人馬比我😍。
🥢French Full breakfast
☕️焙茶latte