2024-11-23
重陽節假,老best約咗小編去西環chill返一日,仲要揀中咗小編之前都想試嘅小店 👍🏻 Good Job!🐓️ 法式烤雞 (半隻) 跟沙律菜 😋😋😋😋😋烤雞未上枱已經非常香噴噴 😚 烤完嘅雞皮同食開嘅好唔同,係好似一層脆衣咁,被一般雞皮薄,但又充滿住雞油香 🤤 雞肉好嫩好滑、又水潤,旁邊嘅沙律菜🥗好新鮮,本身已撈咗少少沙律汁,再夾雜少少雞油味,又係一重滋味!🐟 英式炸魚配薯條 - 鱸魚 (香港) 😋😋😋😋😋揀咗佢哋menu推介嘅香港魚產——鱸魚,食完一啲都唔輸蝕過外來魚 😎 炸漿好薄脆,包裹住魚柳鮮嫩嘅肉身,魚柳一啲腥味都冇 👏🏻 熱辣辣點埋佢哋自己調配嘅炸魚醬,酸酸甜甜,好清爽!薯條🍟亦都好正,炸得乾身又唔油,真係會忍唔住一口接一口咁食!午餐 💵💵💵 約港幣$140/人 💁🏻♀️ 店舖仲有兩間分店,依間近新海旁,雖然隔咗一條馬路,但坐喺細細間舖頭,都幾有置身歐洲嘅感覺 ☺️ 假日嚟只可以單點,如果平日嚟嘅話,有得叫set,好抵食㗎!😉🙆🏻♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!
🐓️ 法式烤雞 (半隻) 跟沙律菜 😋😋😋😋😋
🐟 英式炸魚配薯條 - 鱸魚 (香港) 😋😋😋😋😋