2023-02-05
【西環港大附近高質石燒和牛店🥩頑石燒肉所😝】-今日去接男朋友放學😌佢話要帶我食好嘢於是就黎咗呢間係HKU附近嘅石燒和牛店🤩🔥🥩頑石燒肉所🥩🔥-餐廳係香港大學站B1出口沿着斜坡行幾分鐘就到😚裝修充滿日式風味😜有個擺滿日本酒嘅玻璃櫃🍺有啲居酒屋嘅feel~🏮餐廳主打百分百日本A4和牛🇯🇵價格又唔會太貴😝佢仲有唔同嘅小食🤤好似雞皮餃子🥟味道都幾好😋係一間整體都唔錯嘅餐廳👍🏻-💁🏻♀️和牛燒肉有⑦款,包括:牛舌👅 /漢堡扒/西冷/一口牛 / 三角腩/吉列牛小排/ 牛肉眼所有燒肉都可以加錢轉『御膳套餐set🍱』✔️+$38 日式雜菜沙律🥗+白飯🍚+蜆湯🥣✔️+$48 日式雜菜沙律🥗+ 月見蛋白飯🍚+蜆湯🥣+汽水🥤**設加一服務費**-😋極上薄燒A4黑毛和牛西冷 $198轉套餐 +48牛肉有⑤片😝啲雪花分佈好靚🥩經石燒後油花四溢入口即化😍唔洗點調味都好好食😋想要味道豐富啲可以點佢嘅燒汁、海鹽🧂或者蒜鹽🧄除咗肉之外🍆仲有茄子、翠肉瓜同埋雞髀菇❤️燒完好多汁好味🤤另外佢嘅日本蕃薯仔都好香甜🍠套餐包括:✔️『日式雜菜沙律🥗』沙律菜爽脆😗酸酸地嘅調味可以中和牛肉嘅油膩感✔️『月見蛋白飯🍚』網上有評語話啲飯好腍🫢不過
今日去接男朋友放學😌佢話要帶我食好嘢
於是就黎咗呢間係HKU附近嘅石燒和牛店🤩
🔥🥩頑石燒肉所🥩🔥
餐廳係香港大學站B1出口沿着斜坡行幾分鐘就到😚
餐廳主打百分百日本A4和牛🇯🇵價格又唔會太貴😝
💁🏻♀️和牛燒肉有⑦款,包括:
所有燒肉都可以加錢轉『御膳套餐set🍱』
✔️+$38 日式雜菜沙律🥗+白飯🍚+蜆湯🥣
**設加一服務費**
😋極上薄燒A4黑毛和牛西冷 $198轉套餐 +48
想要味道豐富啲可以點佢嘅燒汁、海鹽🧂或者蒜鹽🧄
套餐包括:
✔️『月見蛋白飯🍚』網上有評語話啲飯好腍🫢不過小編食就冇呢個問題
✔️『蜆湯🥣』有海帶、豆腐同蜆肉😜幾鮮甜
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗
😋吉列A4黑毛和牛牛小排 $178轉套餐+48
牛小排有⑥塊😗都幾厚身
金黃吉列炸衣包住肉質軟嫩嘅牛肉🥩牛味香濃😝回味無窮~
美中不足嘅係炸衣同牛肉有啲分離😢同埋個人偏好牛肉薄啲😳較易掌握煮食時間
😋蒜香A4黑毛和牛他他🍳 $88+1
如果唔驚食生牛肉😜可以試吓佢嘅和牛他他可以食到肌肉筋膜😛有咬口得黎又唔韌
落咗麻油同醬油提鮮🥴加埋蛋漿口感更潤滑
😋日式雞皮餃子🥟$38+1
雞皮經油炸後金黃酥脆油香十足😳內餡好飽滿😝唔錯嘅小食👍🏻
😋富士山特飲🗻原價$36跟餐半價💰
飲品造型好吸引💙淺藍色好夢幻
面頭有啲白色嘅忌廉好似座富士山咁
飲落係忌廉溝鮮奶嘅味道~
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
😋日式威士忌梅酒西柚特飲🥃 原價$56跟餐半價💰
酒味唔濃烈😗好易入口,而且有淡淡梅酒嘅香甜😝再加埋西柚感覺好Fresh~
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘
呢間日式餐廳味道都唔錯😝大家有機會去開香港大學要試吓~
📍頑石燒肉所 (西環)
西環皇后大道西393號地舖
💸人均消費:$350