2023-08-02 149 瀏覽
無心插柳下行開西環發現呢間寵物友善餐廳,好想介紹俾有養狗仔嘅朋友,而且食物質素唔錯,價錢亦尚算公道,最重要嘅係有酒飲!啱晒三五知己,坐埋一齊撚吓狗,吹吓水🤣呢間餐廳就係Blend & Grind 餐廳主打木系輕工業風,幾有外國style👍🏻 因為今次係無心插柳,我哋喺冇做任何資料蒐集情況下揀咗:Truffle Fries ($95):薯條即叫即炸就基本喇,不過略嫌味道偏淡,黑松露醬亦不太足夠,一般般🤷🏿‍♂️ 如果跟餐送上黑松露蛋黃醬truffle mayonnaise,效果應該會好好😌蒜香肉丸意粉 ($158):意粉口感煮得啱啱好,用嘅橄欖油質素應該唔錯,聞落有少少橄欖香,再加埋蒜香,正🤤而且佢哋嘅肉丸都係自家製,我哋最欣賞嘅係肉丸嘅肥瘦比例均勻,同時亦唔會太瘦煎得太乾。佢亦都有少少菠菜、parmesan 芝士,所以味道唔會太單調👍🏻霹靂辣椒意粉 ($158):意粉用Peri-Peri 醬煮成,意粉口感都煮得好出色,因為用咗Peri-Peri 醬,所以味道帶少少辣🥵 材料豐富,有菠菜、甜椒、parmesan 芝士等材料,完全係味覺盛宴🥹而飲品我哋叫咗兩杯smoothie,分別係ora

而飲品我哋叫咗兩杯smoothie,分別係orange and mango ($50) 及 BERRYBOMB (講得出嘅莓都集合晒呢一杯嘢飲度) ($60),兩杯嘢飲都用新鮮生果製造,好fresh 🍃

最重要嘅係呢間餐廳係 真。寵物有善餐廳,因為餐廳有狗狗專用水兜及狗狗零食俾狗仔休息充電,仲要完全免費㗎😱我哋本身都係喺外國先見到有呢啲供應嘅餐廳,估唔到香港終於有🥹 而且狗狗都可以有專用食物叫,價錢都係$100內,算好合理,不過我哋今次冇叫喇,留待下次再為大家報告啦🤣