唔知大家有冇去試過西環嘅星薈館呢?我聽好朋友介紹之後就覺得非去不可,就特登晚上過嚟試吓。一入到去見到高雅奢華嘅環境,有大型屏幕播放著精彩片段,立即感到氣氛濃厚,我就知打邊鐘食晚飯會十分愉快。💖🌃🦪 南非廿二頭吉品乾鮑魚伴鵝掌:首先,當然要試吓星薈館的招牌菜——南非廿二頭吉品乾鮑魚伴鵝掌。那滑嫩的鮑魚口感加上鮮香的鵝掌,份量剛好,真的令人回味無窮。再配合鮑魚醬的香氣,口感相當不錯,每一口都有驚喜。 😋🌟🍗 薑蔥霸王雞:當然我哋會試試這道巧妙的薑蔥霸王雞。霸王雞質感優良,加上薑蔥的獨特香氣,相比起其他常見的烹調方法,薑蔥霸王雞的口感獨特幾分。嗰隻雞煮得正合適,肉質飽滿丶滑嫩,仲有薑蔥嘅味道配合得恰到好處。🔥🍗🥢 絕味豆豉黃魚:呢道菜嘅色澤深邃,氣味香醇。黃魚肉質細膩,豆豉的鹹香吸引人,那是一種很特別的口感,而且好味到我都愛唔剩口!💕 🐟🌶️ 椒麻老滷乳鴿:最後,我哋試吓椒麻老滷乳鴿。乳鴿皮香脆,嫩滑中帶麻香,味道質脆而唔肥膩,新鮮而又扎實,一食根本停不住。🐦🌶️總括嚟講,星薈館準實係西環一間價錢公道,質量又過硬嘅中式大菜館。服務周到,環境清雅大方,加埋呢啲高級又美味嘅菜式,真係心都飽晒!👍😍