餐廳: The Ground Kitchen
資訊:

2021-02-22 594 瀏覽
一直bookmark左好耐呢間位於西環既打卡熱門餐廳 @thegroundkitchen ,終於有機會來到一睹風采😆 來到門口已經好吸晴🤍💙藍白色的設計,很有希臘異國風情呢💐門口已經係必影之熱點!入到去又另一精彩!滿佈花花的世界,好靚🌸🌺 我地叫左一個lunch set同單點食品:..3-courses lunch set - 包一個主菜、餐湯同飲品😌 主菜我地揀左明太子海膽卡邦尼意大利長通粉Mentaiko Penne Pasta in Creamy Sea Urchin Sauce要讚下佢地擺盤好靚好有心思👍🏻 長通粉吸收左惹味既明太子同海膽醬汁,好入味好juicy😋 好好味!..餐湯 - 意式蕃茄牛肉雜菜湯Beef & Tomato Vegetable soup碗湯一端上,完全係藝術品咁,好精緻!以點點蟹籽、紫洋蔥粒與葉不規則的交疊,製造出樹枝上的朵朵花香的意境,真係未飲先醉了☺️ 飲一啖,確係誠意之作,湯底熬煮得好濃郁又帶鮮甜,好足料,比想像中好飲..加配左巴馬火腿芝士甘荀酥皮卷Add: Parma ham, Mozzarella cheese and baby carrot p
3-courses lunch set -
包一個主菜、餐湯同飲品😌 主菜我地揀左
明太子海膽卡邦尼意大利長通粉
餐湯 - 意式蕃茄牛肉雜菜湯
Beef & Tomato Vegetable soup
加配左巴馬火腿芝士甘荀酥皮卷
baby carrot puff pastry roll
好特別既酥皮卷,好香,火腿同芝士係絕配,加埋甘荀好fresh.
另點白酒忌廉煮智利藍青口
Blue Mussel in White Wine cream sauce
呢道前菜無得輸,青口大大件,肉嫩肥美,配埋濃郁香滑既白酒忌廉汁好正!食完仲要lam哂d汁去🤣🤣.
甜品 - 法國朱古力布朗尼 (夏威夷果仁、榛子、杏仁)
French Chocolate and Mixed nuts Brownie
Brownie本身一定係實而不華,所以睇得出餐廳好有心思在擺盤呢,Brownie好綿密,朱古力味濃,朱古力迷一定鍾意🥰 裡面仲有少少朱古力醬,有少少似心太軟咁,好好味.
凍鮮奶咖啡 Iced latte
杯咖啡都有擺左花瓣,增添點點花香既鮮奶咖啡,唔錯😌.
呢度空間雖然不大,但真係好靚!無論係配色、設計同裝飾,都好感受到店主的心思💓
明太子海膽卡邦尼長通粉
白酒忌廉智利藍青口