2024-04-15
對於欣賞傳統中餐美食嘅你,西環嘅星薈館絕對會款待你一場優雅嘅高級中菜宴會!設計高雅,佈局舒適嘅星薈館,有浮雕巨型屏幕,創造咗怡人舒適嘅氛圍,一入到餐廳已經覺得心情放鬆,期待嘅食慾都更為增加😄。♦️環球廚神發板SetA♦️全套晚餐開始喇!首先係環球廚神發板SetA,各式各樣嘅美食精緻排列,顏色繽紛,令人一見心馳神往,美味程度更係一流,食後口齒留香😋😋💕。♦️巴蛋木蜜烤栗子南瓜♦️然後我哋嘗試咗巴蛋木蜜烤栗子南瓜,甜美的色澤配上玲瓏可口的口感,令人印象深刻😍😄。♦️絕味豆豉黃魚♦️第三道菜是絕味豆豉黃魚,湛金色澤,吸引人嘅香味,脆皮搭配着內裡嘅豐富口感,令人欲止不能😋👍。♦️椒麻老滷乳鴿♦️再試試手椒麻老滷乳鴿,乳鴿醬香可口,吃落去肉質嫩滑,淡淡的鹹香配以椒麻的刺激,令人無法抗拒😀😄💗。♦️星級湯品:牛肝菌花膠燉響螺♦️最不能錯過嘅一定係星級湯品,華麗嘅牛肝菌花膠燉響螺令人回味無窮,味道鮮美濃厚,用心炖煮出嘅美味無法用言語來形容😋👌。聽說佢哋個房中有偏廳可以供客人使用,下次一定要試一試佢哋更多嘅菜色啦!在星薈館裡,享受嘅不僅僅是美食,還是一種心情,一種體驗。期待下次嘅造訪😉❤️💖。
♦️巴蛋木蜜烤栗子南瓜♦️
♦️絕味豆豉黃魚♦️