2024-05-19 23 瀏覽
西貢NN Coffee樓高兩層,環境讓人感覺舒適悠閒,仲有少量室外座位,可以帶埋寵物一齊嚟Chill一Chill。明太子龍蝦手工意粉:原隻龍蝦擺盤,非常吸引眼球,龍蝦肉肉質鮮嫩有彈性,龍蝦忌廉醬汁和明太子既味道互相融合,味道層次分明,手工製扁意粉軟硬適中,而且十分掛汁。日式磯煮時令鮑魚月見蕎麥麵:小店用醬汁及昆布慢火去炆鮑魚,令肉質保持鮮嫩彈牙,月見蕎麥麵係「看見月亮」既意思,小店將糖心蛋視作圓月,將蛋液打散和著蕎麥麵一起吃,味道更香濃柔和。豆腐鮮奶咖啡:咖啡入口香濃,後有奶香,底層既豆腐花,中和左咖啡既苦澀,味道好夾。富士山雪糕梳打:呢杯飲品色澤繽紛,放左一球雲呢拿雪糕在最上面,造型有D似富士山,味道有驚喜。總結,餐廳食物質素非常有誠意,客人可同時享受西貢時令海鮮,期待再次回訪。

• 富士山雪糕梳打
  • 豆腐鮮奶咖啡