2017-03-24 968 瀏覽
中式私房菜食得多,第一次食西餐私房菜,感覺好特別佈置好似西餐廳一樣, 有6張枱私房菜當然有房野食有2個選擇,一個係8個course,另一個係10個course我地揀左10個course + 生蠔第一道菜係pama ham,杯入面係酸瓜,好開胃自家製麵包+蜜糖甘荀醬全部自家製, 個麵包咸咸地好好味生蠔有3款全部都係我最愛既法國生蠔,isabella, mermaid, Gillardeau每隻生蠔都切好左帶子位,好細心最好味係isabella輕煎北海道帶子,焗加輕輕煎香表面,入面好軟滑,上面係椰菜花泡沫紅菜頭三文魚三文魚配上牛油果醬,味道出奇地夾法國野豬肩肉凍,有3層口感, 上下夾住jelly,入面夾住野豬肩肉,感覺特別龍蝦忌廉濃湯甜甜地,龍蝦鮮味剛剛好,用蝦籽伴碟,好味到想日日都飲呢個湯香煎法國肝鵝入面好柔軟,外面煎得好香,配上旁邊的紅莓汁, 解除肝鵝油味檸檬木煙燻阿拉斯加蟹肉一大舊蟹肉,配上半生熟雞蛋,味道一流橎石榴雪葩先重整一下味蕾再食埋其他菜味道清新海膽露荀意大利飯意大利飯生生地好正宗,非常creamy既白汁,再加上另人驚喜既海膽檸檬tart味道唔太酸又唔太甜,一D都唔覺膩, 而
中式私房菜食得多,第一次食西餐私房菜,感覺好特別

佈置好似西餐廳一樣, 有6張枱

私房菜當然有房

我地揀左10個course + 生蠔

第一道菜係pama ham,杯入面係酸瓜,好開胃
自家製麵包+蜜糖甘荀醬

全部自家製, 個麵包咸咸地好好味
生蠔有3款全部都係我最愛既法國生蠔

每隻生蠔都切好左帶子位,好細心

最好味係isabella
紅菜頭三文魚

三文魚配上牛油果醬,味道出奇地夾
龍蝦忌廉濃湯

甜甜地,龍蝦鮮味剛剛好,用蝦籽伴碟,好味到想日日都飲呢個湯
香煎法國肝鵝

入面好柔軟,外面煎得好香,配上旁邊的紅莓汁, 解除肝鵝油味
檸檬木煙燻阿拉斯加蟹肉

一大舊蟹肉,配上半生熟雞蛋,味道一流
橎石榴雪葩先重整一下味蕾再食埋其他菜

味道清新
海膽露荀意大利飯

檸檬tart

味道唔太酸又唔太甜,一D都唔覺膩, 而且份量剛剛好
有唔同花茶可以飲,每個花茶都有唔同效用
雪影

賣相好精緻,每粒朱古力都有驚喜, 味道係意料之外好味
成晚食左3個鐘, 每道菜都有店員細心講解