2022-07-10 82 瀏覽
元祖沾麵香港真係好多拉麵選擇,港島新界要食都有排揀有排食啊!今次我就喺尖沙咀揀咗呢一間呢間附近好多食肆雲集亦好多美食嘅地方,最緊要係搭車嘅朋友仔都好方便去到!!厚福街!開頭搵呢間舖頭嘅時候有啲迷惘,因為佢個門口比其他分店較細,不過好彩門口張貼咗好多關於拉麵嘅相,所以細心啲嘅人都可以搵到嘅,平時我朋友同我講過左1800就會好多人排隊,搞到我都驚驚地早啲去食🤣🤣好彩唔使排隊乍!今次我揀左!黑蒜豚肉叉燒拉麵($88)好多地方食拉麵我都會試呢一個最基本嘅口味,因為我覺得咁樣先食到個精粹,呢一間舖頭冇令我失望,黑蒜味好重,好真係真材實料,每食一啖拉麵飲一啖湯好滿足😊😊同埋真係要讚既既既係叉燒一樣份量好充足!日本拉麵超過五至六塊叉燒🥹好正啊!!!而我朋友叫左!極上芝士蟹皇沾麵($148)個湯好正係好熱好滾!!我都忍唔住偷食咗幾啖!下次有機會我一定淨係嗌呢個獨佔晒成個沾麵🤣🤣沾麵仲有蟹蓋上面有濃濃嘅芝士包除咗蟹膏一口芝士一口蟹膏好好食 最後,排隊我都會食🤣因為係一間好好味又有誠意既舖頭!
元祖沾麵

香港真係好多拉麵選擇,港島新界要食都有排揀有排食啊!
今次我揀左!

黑蒜豚肉叉燒拉麵($88)

而我朋友叫左!

極上芝士蟹皇沾麵($148)
個湯好正係好熱好滾!!
我都忍唔住偷食咗幾啖!
下次有機會我一定淨係嗌呢個獨佔晒成個沾麵🤣🤣

沾麵仲有蟹蓋
上面有濃濃嘅芝士包除咗蟹膏
一口芝士一口蟹膏好好食

最後,排隊我都會食🤣因為係一間好好味又有誠意既舖頭!