2022-11-23
秋高氣爽,周末唔少得一家出動户外遊走。踩單車途經科學園,有間親子餐廳經常吸引我視線(即使當時未做人媽咪😂),今次終於搵啱機會入去試下。餐廳樓底高又多遊樂設施,室內有廚房玩具、高架車造型滑梯、大型木系串珠玩具、攀爬架等。室外位置夠大,小朋友自由遊走,玩下充氣城堡、繩網隧道、搖搖板etc,肯定唔會悶親佢地🐒 大人又可以喺又grand又歎嘅空間chill下☕️ 無論係到科學園閒逛,定係踩單車中途回氣醫肚,都咁適合✨介紹下我食嘅lunch set先🍽先黎一客南瓜濃湯,打得好濃稠適中,南瓜味道濃郁,可以伴埋香草同脆麵包粒食。主菜係意式燒走地雞半隻配有機意瓜、粟米、西蘭花及串茄($248) 🍗 話就話半隻雞,份量絕對唔少!一個人真係食唔曬!燒雞皮脆肉滑,淡淡油香同鮮味,肉嫩多汁,好食😋 意瓜同蔬菜新鮮爽甜。精選甜品🍮 Tiramusu with Raspberry Sauce,餅底鬆軟,奶味較濃。總括黎講,食物質素好唔錯,非常適合帶埋小朋友嚟開餐,一家大細都咁開心🥳
介紹下我食嘅lunch set先🍽