2024-03-09 176 瀏覽
小編幫襯過呢間好多次,雖然喺上環嚟講偏遠,舖頭亦都比較細,但感覺溫馨,行木系🪵裝修,簡約舒服😌 野食方面價錢合理,味道唔錯,同埋有幾多組合揀,每個月仲有限定優惠tim~ 詳情可以睇海報或者問職員~(5 😍 係滿分,🤩係半分) 壽司拼盤 (上) 🍣 - $420 (好味指數:😍😍😍😍)大吞拿魚腩🍣:大拖羅係吞拿魚🍣最肥既部位,入口就感受到豐腴既脂香,入口即溶,柔軟嫩滑,幾正🤤油甘魚腩:切得幾厚身,質感嫩滑,加上係腩味,有更加豐富既膠質同油分,比較清爽鮮甜唔會漏🤤吞拿魚🍣:呢個係赤身,如果覺得大拖羅肥左啲,食赤身就啱晒,一樣甘甜鮮美,肉會多啲,唔會覺得油膩~玉子🥚:唯獨玉子係無配壽司飯🍣既~ 個樣係淡淡既黃色,用左魚🐟既上湯🥣吊味,突出到蛋香🥚又鮮甜,香口嫩滑又juicy,夠晒原汁原味~三文魚腩🍣:肉質細膩,肥甘味美,肉嫩油豐,真係唔錯~ 醋鯖魚🐟:味道幾清甜,而且用醋醃過可以癖腥,令魚🐟既氣同鮮味更加出~池魚:個池魚🐟肉質緊實爽口,略帶油香,如果魚味可以出啲同鮮甜啲就更加好~左口魚🐟:左口魚係白身魚,魚味🐟會相對清淡,如果有多啲調味可以提鮮就更加好~熟蝦🦐:顏色幾鮮豔,味道幾鮮甜,唔會有

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
壽司拼盤 (上)

壽司拼盤 (上) 🍣 - $420 (好味指數:😍😍😍😍)

三文魚腩🍣:肉質細膩,肥甘味美,肉嫩油豐,真係唔錯~
熟蝦🦐:顏色幾鮮豔,味道幾鮮甜,唔會有雪味❄️,口感紮實,啱晒唔鍾意生嗰種黏黏口感既人~
三文魚子🟠:另外一個小編好鍾意既就係三文魚子🟠😍 一咬落去就鮮香四溢、充滿魚脂香,幾有層次感~
深海池魚🐟:脂肪比例適中,質感爽口鮮,色澤透明光亮,如果再鮮甜啲就更加好~
蔥吞拿魚腩🍣:蔥既清香微辛可以提鮮,配埋肥美充滿油脂香既吞拿魚腩🍣一齊食又可以解膩~
三文魚細卷 (6件) 🍣:細細舊容易食,雖然係細卷,但用既三文魚🍣一啲都唔hea,一樣軟滑肥美~
和牛番茄壽喜燒

和牛番茄壽喜燒 🐮🍅🔥🍲 - $320 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
個和牛🐮幾正🤤 牛味🐮香濃之餘質感軟嫩多汁,肥瘦適中,油花分佈均勻,入口即融,煮好之後都感受脂香😋 仲可以點香口滑溜又香甜既蛋汁🥚tim,感覺更加creamy~ 另外仲有好多配料,包括有香口爽滑既冬菇⚫️🍄、清香嫩滑又煎香左既豆腐◻️、香甜軟淋既洋蔥🧅、清香既大蔥、酸酸甜甜又多水既番茄🍅同埋腍甜多汁既娃娃菜🥬,全部都索晒個壽喜燒湯🔥🥣既味道,個湯🥣主要用左醬油、味醂同糖,所以味道鹹中帶甜幾惹味,配埋蛋汁🥚一齊食鮮味更加昇華左👍🏻

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
壽司拼盤 (上)
和牛番茄壽喜燒