2023-06-24 45 瀏覽
觀塘親民抵食日式餐廳 尋日講完佢哋花之戀 今日講講呢間餐廳 價錢唔貴 而且足料 午市定食都係$41~$68左右 如果下午茶仲抵 幾鍾意佢哋(午市 下午茶 晚市餐牌睇圖).如果晚市比較特別嘅有⭐️特長燒鰻魚壽司$30 🥰差唔多成隻碟咁長⭐️珍寶赤蝦刺身$12 大隻厚肉⭐️時令生蠔$15 肥美飽滿.佢哋定食/麵類 都係比較大份⭐️三文魚親子丼表面放滿左三文魚刺身 同埋大量魚籽值得一讚嘅係 刺身接近腩位 油脂感十足⭐️天婦羅拉麵/烏冬🔥天婦羅係有驚喜嘅 炸粉薄 而且唔鬆散👍🏻海老 同南瓜茄子都比較厚 唔會薄唧唧但呢次叫咗地獄湯烏冬 感覺普通如果叫返鰹魚汁稻庭烏冬 會有日本風味好多 一解思鄉感覺.如果想食好啲 可以試試⭐️廚師發板壽司10件$288採用日本季節海產 呢次包括(真鯛 平目 伊佐木 金線 深海池魚 油甘魚 大拖羅 珍寶帶子 牡丹蝦 日本小川海膽).餐廳環境舒服 而且價錢親民 整體水平都唔錯當中最估唔到係佢地天婦羅 做得好過好多餐廳.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_觀塘.#一本食堂 (觀塘)地址:觀塘鴻圖道30號3樓.⭐️評分:味道:4/5環境:4.5/
如果晚市比較特別嘅有
餐廳環境舒服 而且價錢親民 整體水平都唔錯
當中最估唔到係佢地天婦羅 做得好過好多餐廳
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_觀塘
#一本食堂 (觀塘)
地址:觀塘鴻圖道30號3樓
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4.5/5 工廠區晚市唔多人 坐得好舒服
服務:4/5
抵食:4/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
#香港旅遊 #日或餐廳 #觀塘 #壽司 #觀塘美食 #牛頭角美食 #壽司關注組 #觀塘必食 #週末好去處 #串燒