2024-06-13
2056 瀏覽
今日咁岩黎到圓方買野,之後當然要黎搵食,咁最後就揀左西班牙餐廳Rico Rico,望落環境幾舒適,同埋都算多選擇,而且價錢都算親民。<香辣雞翼>香辣雞翼都幾惹味,個醬似水牛城醬,但無咁辣,都算係幾開胃的醬汁。另外份量比預期多,正常呢個格局的環境,有4隻雞翼都已經算合理,但呢度總共居然有6隻,仲要包埋雞翼尖,其實都算喜出望外。<白毛豬肉西班牙薄餅>白毛豬肉西班牙薄餅,將西班牙火腿配上火箭菜及芝士,簡單得黎味道層次都足夠,同時唔會覺得好Heavy。另外薄餅餅底係Hand made,熱辣辣得黎又夠鬆脆,食得出所用的麵粉材料應該都唔錯。<燒焗法國黃油穀飼雞>首先雞皮燒得夠香脆,使用法國黃油雞,雞味好濃郁。不過最大驚喜都係個Cream Sauce,鹹鹹甜甜夠晒香口,極到邪惡,配上雞肉真係夠惹味。同埋可以配埋啲菌菇一齊食,非常滋味。
<香辣雞翼>
<白毛豬肉西班牙薄餅>