2024-05-15 43 瀏覽
帶住條魚🐠搵食之得閒飲茶《鋿晶館》,位於荃灣沙咀道地舖,去食嘢最唔想遇到就係啲大大聲以為你欠咗佢嘅店員姨姨,但係《鋿晶館》入邊嘅店員姨姨好親民喎,感覺良好🐠芝士蝦春卷薄薄的春卷皮配搭鮮蝦同芝士的餡料,味道特別,不會太油膩,小朋友一定好鍾意。特色味道!🐠咱家秘製叉燒包估你唔到!熱辣辣嘅叉燒包仲會流餡添!而且包皮鬆軟。一試難忘!🐠好姐潮州蒸粉果晶瑩剔透煙靭口感嘅粉果皮,包住炒香咗嘅蝦米、韭菜、沙葛,加埋潮州辣椒油,出色潮州點心。讚好!🐠月半灣晶瑩鮮蝦餃(2隻)大大隻蝦包在玲瓏透明嘅蝦餃皮,食得出純鮮蝦嘅味道。用心之作!🐠黑松露北菇燒賣(2隻)美味新鮮豬肉配搭北菇,爽口彈牙,燒賣上面嘅黑松露作為點綴,令到粒燒賣更加高層次。必食!

🐠芝士蝦春卷

🐠咱家秘製叉燒包

🐠好姐潮州蒸粉果

🐠月半灣晶瑩鮮蝦餃(2隻)

🐠黑松露北菇燒賣(2隻)