經過觀塘見到呢間cafe裝飾精緻,環境優美,仲有打卡位影相,忍唔住就同朋友入去試下😆🌟雜錦海鮮沙律 $108🌟有鮮蝦、鮮魷及帶子,食落都以新鮮而且大份,配埋沙律菜及黑醋食,開胃清新🌟香茅蒜香泰式炸雞翼 $68🌟雞翼都頗為大舊,外皮都幾鬆脆,食落雞翼仲有小小肉汁,幾juicy,要小心焫親個嘴,而且都係有幾濃嘅香茅味,點埋泰式醬汁食就更加有泰國feel🌟南瓜湯及自家製香草麵包🌟南瓜湯唔會太甜,雖然比較稀身,但都幾夠甜味。自家製香草麵包都幾鬆軟,仲有提子乾係入面🌟香濃蟹膏雙色意大利麵配手拆松葉蟹肉刺身帶子 $246/set🌟份量非常夠,賣相都好精緻及colorful。用左兩種意粉去煮,滿滿嘅蟹膏亦有好多蟹肉,食落夠晒蟹鮮味,加埋金黃而且幾彈口嘅帶子成個感覺幾特別🌟士多啤梨牛油果smoothie🌟唔會太甜,而且飲到兩者個味,唔會話邊個味搶左focus,夾得到,口感幼滑🌟Gradefruit Summer Soda $46🌟西柚味濃郁,酸酸甜甜加埋soda好fresh同解渴

🌟雜錦海鮮沙律 $108🌟

🌟香茅蒜香泰式炸雞翼 $68🌟

🌟南瓜湯及自家製香草麵包🌟

🌟士多啤梨牛油果smoothie🌟

🌟Gradefruit Summer Soda $46🌟
西柚味濃郁,酸酸甜甜加埋soda好fresh同解渴

2024-10-01