2023-09-26
週末當然要搵間cafe take a break 放鬆吓😙 嚟咗呢幢商業大廈商場嘅cafe食個brunch 由於係假日嘅關係 商場幾清幽 環境舒適☺️煙三文魚牛油果醬牛角包有三朵好靚嘅煙三文魚花🥰 下面仲有餐廳自家製嘅牛油果醬 仲食到真材實料嘅牛油果粒粒㗎 加咗少少黑椒吊味 creamy嘅牛油果醬配上香脆嘅牛角包真係絕配☺️ 側邊仲有和風沙律 真係一個輕盈健康之選玉子燒吉列豬扒三文治呢個嘅擺盤非常特別😮 本來都擔心呢份三文治會有啲乾身 但係食完第一啖之後就發現呢個擔心係多餘嘅🐷 吉列豬扒外層香脆入面嘅肉質仲好Juicy 配上蛋香十足嘅玉子燒🍳 三文治係多士嚟㗎 多士入仲有照燒汁 同個吉列豬扒好夾 同樣側邊仲有個和風沙律 和風沙律除咗有幾款沙律菜之外仲有啲車厘茄同埋香脆蘋果🥗是日蛋糕Scan完QR code落單睇到有朱古力or焙茶卷蛋 我地就揀咗朱古力味🍫 卷蛋嘅質地好濕潤 配埋啲cream食就一流啦 朱古力味幾香濃 就連側邊嘅cream都好好食🙈檸啡 lemoffee呢個係幾特別嘅咖啡 有啲似lemonade 但係味道絕對唔會死甜 有好香嘅檸檬味同埋淡淡嘅咖啡☕️ 飲完一啖就愛上咗呢一個 清
煙三文魚牛油果醬牛角包
玉子燒吉列豬扒三文治
是日蛋糕
檸啡 lemoffee
呢個係幾特別嘅咖啡 有啲似lemonade 但係味道絕對唔會死甜 有好香嘅檸檬味同埋淡淡嘅咖啡☕️ 飲完一啖就愛上咗呢一個 清清地又可以扮文青
Latte
呢個圖案帶到驚喜俾我🐰 臨近中秋節就好似有兩隻玉兔喺個月光之下咁樣🌙 真係好應節啊 請問呢個鮮奶咖啡奶同埋咖啡balance非常好 如果約埋三五知己嚟嘆杯啡都唔錯喎😝
呢間木色cafe真係幾唔錯 不知不覺就喺度chill咗兩個鐘 過咗個愉快嘅brunch time😎