2023-02-14 429 瀏覽
星期六喺觀塘做完Facial,見外賣App有優惠券就到期,所以就順便買埋嘢食先返屋企🏡。我預早落定單嗌「食咩鮮」,去到就啱啱好有得拎。原來餐廳又係近嚟好流行嗰種雲端廚房📲,網上平台價平過即場買。外賣包裝企理,焗嘢用錫紙兜同紙盒裝住,所以保溫效果甚佳👍🔥。包裝盒上面貼咗貼紙,以茲識別款式。辣辣濃咖喱焗豬扒飯,🍛咖喱焗豬扒飯好出色,咖喱味香濃,佢係偏向港式風味,辣度都算明顯,但易入口。同時,佢加入咗芝士🧀,進一步提升鹹香。咖喱汁配飯食一流,米飯軟硬度同濕度適中🍚。豬扒大大件,肉質軟腍,並無用鬆肉粉醃到過晒火🐷。綿香沙嗲牛柳焗意粉,沙嗲汁口味大眾化🇭🇰,似茶餐廳嘅沙嗲牛。牛柳粒出奇地有水準,份量多,大大粒似牛扒🥩,而且牛味都算濃郁🐮;其他配料仲包括洋蔥同三色椒等。焗嘢可揀飯或意粉,🍝我略嫌意粉質感稍淋,加上多汁,我比較推介配飯。估唔到杯凍奶茶都唔錯🥤,奶香細滑,茶底唔苦澀,甜度符合現今嘅健康水平,就算冇嗌少甜,都唔會太甜。總括嚟講,呢間外賣店嘅食物品質幾好🥡,用料唔馬虎,出品仲帶有港式風情。不過餐廳暫時所提供嘅食物款式唔多,唔知遲啲會唔會多啲選擇呢。
凍奶茶
15 分鐘 (外賣自取)