2022-04-30
睇完套韓劇就好想食韓式炸雞,但食太多炸雞又驚熱氣,食烤雞就最岩我啦!係OPC上面有間Dodam Chicken,除左有炸雞,仲有烤雞同其他韓式料理同飲品。未入門口就比超級打卡able 既紅色沙發卡位吸引到,配埋落地玻璃食野好chill!蜂蜜牛油香蒜焗烤雞($198)一咬落好有驚喜!係我食過最熱既烤雞,好juicy好滑既雞肉,醬汁偏香甜,蜂蜜加埋香蒜好惹味!附送既粉紅色泡菜蘿蔔酸酸甜甜,非常解膩,食一粒又可以食多幾件雞。韓式海鮮煎餅($145)份量超大!夠四個人share食,餡料有章魚、蝦、青口、冬菇、辣椒同蔥,外面酥脆,內𥚃軟熟,蘸埋秘制酸醬汁,好岩送酒!招牌沙律($128)除左有蕃茄、菜同紅蘿蔔,配料方面有花生、粟米、提子乾、紅腰豆、菠蘿、杏仁片,非常豐富,食啖好味沙律當平衡返!芒果/柚子乳酪沙冰($58)所有乳酪沙冰都大大杯,芒果沙律冰偏甜,柚子沙冰飲落真係有柚子既香同果粒,比較清爽,好岩夏天飲!一路食一路見到幾多人叫外賣,如果3至5點黎食仲有全單七折,下次再黎試mozzarella pizza!
蜂蜜牛油香蒜焗烤雞
招牌沙律