2024-03-01
黎到觀塘食晚飯,揀左 House FiftyEight ,一入去就會見到有飛鏢機同桌球枱,仲見有食客行出露台 enjoy 觀塘工商業區少有嘅平台室外空間,放工上去飲返杯確係唔錯!今次 Set Dinner $308 (肉眼牛扒 +$78) 已經包咗餐湯 & 餐包、前菜沙律、主菜同埋甜品蛋糕,仲有餐茶添;正常扒房水準出品,食材新鮮。我哋兩個人都食到飽飽;座位重要勁闊落,空間感十足。House FiftyEight 絕對係觀塘工商業區 Chill 爆 Gathering 之選!前菜方面我哋揀曬兩款唔同嘅沙律;烤慢煮嫩雞胸 & 凱撒沙律:雞胸烤得好嫩,一啲都唔“鞋”。烤鐵板吞拿魚沙律:吞拿魚好似炙燒咁,外圍熟入面仲係魚生,口感特別;加上沙律底酸酸的,十分開胃。主菜方面我哋揀咗美國頂級肉眼 (10 安士) 同香煎紅石斑柳配帶子。肉眼揀左七成熟,係我地想要既熟度,有肉汁,配紅酒汁不錯。紅石斑皮煎得好脆,肉好滑,有魚油香,帶子煎到岩岩半熟,新鮮鮮甜,好食👍🏻甜品方面係栗子蒙布朗蛋糕,栗子味道好濃,為晚餐劃上完美句號
主菜方面我哋揀咗美國頂級肉眼 (10 安士) 同香煎紅石斑柳配帶子。肉眼揀左七成熟,係我地想要既熟度,有肉汁,配紅酒汁不錯。 紅石斑皮煎得好脆,肉好滑,有魚油香,帶子煎到岩岩半熟,新鮮鮮甜,好食👍🏻
甜品方面係栗子蒙布朗蛋糕,栗子味道好濃,為晚餐劃上完美句號