餐廳: 番尋味
資訊:

2024-11-07 0 瀏覽
觀塘隱世港式茶餐廳今日朋友約我去食下午茶 佢帶我去工廠大廈排隊撘𨋢,我就問佢係咪要去做啲咩先呀?點解會黎工廈?佢話帶我去食好野呀😎下?!好surprise 😱估唔到工廠大廈入面有茶餐廳,仲要係傳統港式風格嘅裝修。實在太肚餓,拿拿聲叫野食先。⭐️蕃茄濃湯套餐蕃茄通粉、火腿奄列、粟米墨魚餅湯底濃濃蕃茄味🍅墨魚餅好味 炸得剛剛好👍🏻魚肉加粟米超夾👍🏻⭐️華田脆脆西多士外脆內軟、面頭有阿華田脆脆增加口感味道夾得來唔會太甜🤤⭐️什果蘋果粟米沙律去得港式茶餐廳,一定要食返signature 嘅嘢兒時回憶👧🏻仲有懷舊櫻桃🍒點綴,感覺返哂黎總結:一間港式隱世樓上茶餐廳,真係要試下或者你會搵返兒時味道🥰推薦👍🏻👍🏻#番尋味#觀塘美食#工廈#茶餐廳#懷舊美食#隱世餐廳
觀塘隱世港式茶餐廳

⭐️蕃茄濃湯套餐
蕃茄通粉、火腿奄列、粟米墨魚餅
湯底濃濃蕃茄味🍅墨魚餅好味 炸得剛剛好👍🏻
魚肉加粟米超夾👍🏻

⭐️華田脆脆西多士
外脆內軟、面頭有阿華田脆脆增加口感
味道夾得來唔會太甜🤤

⭐️什果蘋果粟米沙律
去得港式茶餐廳,一定要食返signature 嘅嘢
兒時回憶👧🏻仲有懷舊櫻桃🍒點綴,感覺返哂黎

總結:一間港式隱世樓上茶餐廳,真係要試下
或者你會搵返兒時味道🥰推薦👍🏻👍🏻

#番尋味#觀塘美食#工廈#茶餐廳#懷舊美食#隱世餐廳