2022-09-01
依間位於觀塘嘅點心其實我已經幫襯過三次,都算係比較新派點心。今次第三次幫襯都見到餐單上面比前兩次多咗款式選擇,水準亦都保持到。💚大澳蝦醬魷魚卷如果你鍾意食蝦醬一定要試,因為蝦醬同魷魚呢個配搭本身就係好夾,魷魚卷炸得香脆可口,魷魚彈牙。💜松露野菌晶瑩餃一放上枱已經聞到濃郁黑松露味,咬開個皮後都見到入面有好多餡,個皮煙靭唔會太厚皮。💛脆脆富貴紅米腸粉我每次嚟到一定會叫!一上枱已經覺得好靚因為紅色腸粉好吸晴😍腸粉皮非常煙靭,中間包着脆米紙非常酥脆,而內裡餡料亦都非常多,咬落去啖啖蝦肉!配合埋沙律醬/ 泰式甜辣醬/豉油,不同醬了口味亦都唔同❤️💙黑金流沙包流沙包真係要趁熱食,係好食嘅不過平凡同其他點心舖質素差唔多。💙懷舊燒賣味道正常,始終我叫懷舊燒賣唔係新派燒賣所以冇乜特別都正常吧😛下午茶、晚市佢有八折優惠會更加抵食!不過依間餐廳就坐得唔耐,唔會好似茶樓咁俾你任坐,而且冷氣亦都唔夠,飲住熱茶食住熱辣辣點心就會出晒汗🥵如果你都想試下一啲新派點心,不妨試吓啦😊
都算係比較新派點心。
今次第三次幫襯都見到餐單上面比前兩次多咗款式選擇,
水準亦都保持到。
💚大澳蝦醬魷魚卷
💜松露野菌晶瑩餃
💛脆脆富貴紅米腸粉
💙黑金流沙包
💙懷舊燒賣
下午茶、晚市佢有八折優惠會更加抵食!
如果你都想試下一啲新派點心,
不妨試吓啦😊