2023-04-24
估唔到短時間內咁快第二次嚟Flames, 因為佢真係好近我公司同好好食!第一次嚟係見網上好多人推薦,再嚟就係因為我都認可佢真係值得推薦👍🏻 其實上次同朋友食set dinner 慶祝生日已經覺得呢度牛扒好高水準,今次試吓A la carte 點咗3樣嘢,竟然更加有驚喜,連奄尖嘅老公都讚不絕口,所以一定要寫出嚟介紹吓喇。我哋坐低就點咗個芝士肉醬焗墨西哥脆片,大大碟非常足料、惹味,啖啖肉醬芝士,happy hour配埋酒真係perfect match,好chill!然後我就任性地揀咗個巴馬火腿火箭菜薄餅,雖然好驚兩個人食唔晒,但因為上次見到隔籬枱個pizza 咁靚已經想食好耐,今次終於食到佢果然一如想像中咁好食,pizza鬆軟帶少少脆邊,parma ham充滿油香,蕃茄同火箭菜亦好新鮮,完全係冇揀錯佢。另一個main我交俾老公揀,佢竟然揀咗葡式香辣燒春雞,仲以為佢會揀牛扒㖭。雞來到時我仲食緊pizza,老公細心地切開雞脾俾我,但我話佢知其實我鍾意雞胸😆 所以佢就可以安心食雞脾喇。食咗一啖佢已經用好驚喜嘅眼神望住我話:「你快啲掉低件pizza 試吓個雞,超好食喎!」咁誇張!我都即刻切咗件雞胸
食咗一啖佢已經用好驚喜嘅眼神望住我話:「你快啲掉低件pizza 試吓個雞,超好食喎!」咁誇張!我都即刻切咗件雞胸試吓,竟然真係超好食,雖然menu 冇寫,但雞肉嘅嫩滑度同juicy爆汁嘅程度,應該係慢煮無誤!連雞胸都咁嫩滑,而且外皮香脆,仲成隻雞都好入味,香香地辣辣地嘅雞汁充滿味蕾,雖然菜式本身配以醮醬,但其實已經好食到唔需要再醮太多醬喇。
另外提提大家燒春雞份量都幾大、幾厚肉,我哋差啲食唔晒呀。伴碟可以配薯條或烤蔬菜,連啲菜都烤好好食㗎。
本來想食埋甜品,但因為每一碟份量都比預期大,所以唯有下次再食啦,我已經諗緊下次到底encore燒春雞定再試新嘢喇。
🌟小貼士🌟
👉🏻有免費泊車