2025-01-19
行完觀塘海濱,見餐廳有室內和室外位置,因為比較凍,所以坐喺室內,但陽光充足,環境舒適休閒,星期六都唔少食客✨🌟#蘑菇湯加$15有餐湯,今日係蘑菇湯,非常濃郁又滑,仲有粒粒蘑菇碎,有質感,口感順滑😋湯底融入忌廉和香草,濃郁與清新。🌟#凱撒沙律加$15有沙律,份量十足,凱撒沙律色彩鮮豔,生菜脆嫩,搭配自製的凱撒醬,味道豐富👍🏻沙律中加入了烤香的麵包丁和煙肉碎,增添口感😋並撒上了帕爾馬芝士,充滿濃郁奶香🫶🏻🌟#Crab Meat PenneCrab Meat Penne係蟹肉長通粉,濃郁鮮味👍🏻醬汁以忌廉為基底,香氣撲鼻,蟹肉份量非常多,每一口都能享受到蟹肉的鮮甜,搭配芝士碎,更加濃郁美味🤤🌟#Margherita PizzaMargherita Pizza展現意式披薩簡約之美🫶🏻香斬的餅底上鋪滿番茄醬、馬蘇里拉芝士和香草,香氣四溢😋番茄的酸甜,芝士的濃郁,餅底的烘烤程度恰到好處,外酥內軟,全部都非常搭配💗🌟#Tiramisu加$35享用甜品,Tiramisu層層疊疊的咖啡香與奶酪的綿滑完美融合🫶🏻每一口都能感受到濃郁的咖啡味,搭配可可粉的微苦,帶來味覺平衡✨質地輕盈,讓人不覺得膩口😙
🌟#蘑菇湯
🌟#凱撒沙律