2025-01-08 358 瀏覽
🍽️三小漁📍觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓B01號舖屋企人鍾意打邊爐,今晚就近近地來觀塘的「三小漁」,我哋點咗任食火鍋套餐,超豐富,打邊爐之前都有好多嘢食😃~古法扣鮑魚伴煙燻糖心蛋🐚🍳呢道菜好精緻,鮑魚彈牙,配埋流心嘅糖心蛋,口感一流,真係好正🤗~酸辣泡椒雞腳🐔🦶雞腳酸辣爽口,開胃又惹味❤️~麻辣雞煲🐔🔥🌶️熱辣辣嘅麻辣雞煲,辣度剛剛好(我哋叫微辣),雞肉鮮嫩多汁,炒得非常香口😋啱晒今日凍凍地的天氣😄打邊爐的湯底係粟米豬骨湯,嗰兩件豬骨大得驚人😂裏面仲有紅蘿蔔,粟米等配料,相當唔錯!~海鮮併盤盛宴🦀🐟海鮮有龍躉片、蟶子、海蝦、貴妃蚌、鱔片、青口、沙白同魷魚,超豐富❤️個人最喜歡非常彈牙的大海蝦同一啲都唔韌的魷魚,超正🤩~美國肥牛同牛頸脊🥩肥瘦均勻,肉味濃郁又軟熟,任點任食真係大滿足😆~燕窩燉鮮奶🍮唔會太甜,滋潤養顏,女士至愛😍其實另外仲有好好味嘅墨魚丸同新鮮蔬菜,又可以任飲免費雪梨茶潤吓喉(當然也可飲汽水及其他飲品),實在係觀塘區唔錯嘅選擇😊
🍽️三小漁
📍觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓B01號舖

~古法扣鮑魚伴煙燻糖心蛋🐚🍳

~酸辣泡椒雞腳🐔🦶
雞腳酸辣爽口,開胃又惹味❤️

~麻辣雞煲🐔🔥🌶️

~海鮮併盤盛宴🦀🐟

~美國肥牛同牛頸脊🥩
肥瘦均勻,肉味濃郁又軟熟,任點任食真係大滿足😆

~燕窩燉鮮奶🍮
唔會太甜,滋潤養顏,女士至愛😍