2025-01-14
難得今日經開觀塘,搵咗間隱蔽cafe黎試下。Cafe裝修行台灣高中theme,台凳都係中學學校書台,再播住以前啲偶像劇ost,都咪話冇feel🤭青醬帆立貝大蝦意粉 $128意粉軟硬啱啱好👌🏻 青醬都俾得好足,啖啖creamy青醬 仲帶點香草香味。大蝦同帆立貝都好厚肉,仲有啲菇搭配埋一齊食 口感豐富😋意粉黎講都唔算平,但勝在啲蝦同帆立貝都大大隻大大粒,個人覺得都食得過。抹茶鮮奶 $48(加配 +$24)好多時抹茶鮮奶一係冇抹茶味 一係好嚡口,但呢杯飲落非常滑口 balance得唔錯👍🏻 抹茶味濃郁得黎又唔會澀。抹茶味同奶香都平衡得好好 😋 跟意粉加配都只係$24 正呀我當日係閒日3-4pm黎,避開曬人群所以當時唔算多人。位置闊落,坐得舒服,適合自己一個人靜靜地me time。最後門口都有個打卡位可以拎住杯咖啡坐喺出面擺返個pose影張相✌🏻佢哋仲有lunch同tea menu。下次有機會經過觀塘都會過黎試下佢哋甜品同攤返杯抹茶鮮奶先走😌Times Coffee📍觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室
青醬帆立貝大蝦意粉 $128
抹茶鮮奶 $48(加配 +$24)
Times Coffee
📍觀塘興業街18號美興工業大廈A座1樓C1室