2015-09-23
細個嘅時候成日跟爸爸返公司爸爸嘅公司o係觀塘駿業里其實就係而家APM嘅旁邊每個月嘅農曆初二~十六~叫做牙我哋都會跟媽咪去爸爸公司拜神跟住食飯所以細路仔時都有幾多回憶係駿業里近幾年觀塘變天好多新嘅業務注入觀塘當然其中有好多臥虎藏龍工廈注入美味美食就係其中之一Blueduck Workshop外表平平無奇推門入內裝修有格調環境舒適價錢好reasonable$350 +10%手造欖油包鵝肝、豬肉醬鵝肝香味撲鼻混合豬肉醬一起吃口感豐富黑松露蛋又比我說成是超水準的黑松露蛋有着西方黑松露嘅矜貴搭住日本溜心蛋嘅口感開胃到不得了我哋仲追加左一個大蝦沙律蝦肉爽滑彈牙有少少沙律醬調味最喜歡係新鮮爽甜嘅沙律菜仲有隱藏着嘅青蘋果片好 fresh呀帶子伴小茴香雞柳今晚我又食到超巨型帶子鮮甜彈牙最鍾意係厚切的口感炸雞柳香口吸收有少少辣味雖然外皮係炸得甘香但雞肉中間仍然保持十分嫩油封鴨肉野菜卷卷的口感好得意有爽脆既菜同埋鴨肉嘅嫩滑仲有creamy嘅醬汁幾特別朋友就食咗法式蘑菇雲吞今晚嘅湯係龍蝦湯超濃郁嘅龍蝦香味特別的用杯子上我們又可以Cheers囉一道一道菜慢慢上有好多時間可以傾吓計食到中間已經有五成飽跟住就係我嘅
爸爸嘅公司o係觀塘駿業里
近幾年觀塘變天
好多新嘅業務注入觀塘
當然其中有好多臥虎藏龍
工廈注入美味
美食就係其中之一 Blueduck Workshop外表平平無奇
推門入內
賣相真的不錯 完美嘅句號當然就係要有 甜品啦
仲一次過有三款添
竟然有最愛流心朱古力心太軟
香滑雲呢拿雪糕
同埋鬆軟又好味嘅蛋糕方塊 最後來一個杯寂寞咖啡 XD 而我最喜歡就係探訪食店嘅洗手間
店舖管理做得好唔好
睇洗手間就知道