2024-05-31
最近行過駱駝漆搵嘢食,見到頂層有間小店有位入去試吓,食完發現幾有驚喜,值得推薦👍🏻環境🏠成間店大概可以坐到二三十人,內部設計非常有特色,有好多好得意嘅掛畫同擺設,仲有一個櫃裝晒唔同年代麥當勞嘅非賣品,童年回憶即刻返晒嚟🤓餐廳有好多有趣嘅設計作品,等嘢食時絕對值得周圍慢慢睇吓🖼️食物🍔Ahi Tuna Salsa Burger烤吞拿魚扒莎莎漢堡漢堡一上枱已經覺得好ig-able,但份量都唔少,絕對夠飽😋呢度嘅漢堡包都有刻上店舖招牌,外觀好有心思💕漢堡包有好多配料,食落去個口味非常夾,微酸嘅莎莎醬中和咗吞拿魚扒嘅油脂,食落非常之開胃😝美中不足嘅係薯條唔夠熱,呢度扣咗少少分🙌🏻Signature 72-hour BBQ Short Rib Burger 招牌72小時安格斯牛小排漢堡呢個漢堡份量都係唔細,最搶眼嘅羽衣甘藍非常新鮮,牛小排嘅牛味都好濃郁,但最impressive反而係作為配角嘅洋蔥🧅好多漢堡都只會放生洋蔥上去,但係呢個漢堡嘅洋蔥係經過處理,食落去甜甜地,唔知係唔係用焦糖煎過?睇得出餐廳就算係配料都放咗心機去處理🫶🏻Tom Yum Noodle Soup with Classic D
環境🏠
食物🍔
Tom Yum Noodle Soup with Classic Duck Confit 香煎法式鴨髀.金邊粉.冬陰功湯
呢個面$88就食到鴨髀同埋冬陰功湯,我覺得係性價比之最🤣份量非常多,如果細食嘅女仔應該會食唔哂😂雖然係冬陰功湯,但係唔係好辣,反而係蕃茄味比較重;配料同樣好多,尤其炸豬皮炸到好香脆再索埋冬陰功湯好香口;鴨髀亦都煎到非常香,啖啖肉好滿足😆呢個面味道比較濃郁,但係酸酸甜甜咁都係幾開胃🍜
💰漢堡餐大概$120-140,午餐送一杯飲品,考慮到食物質素幾好,價錢尚算合理👌🏻值得一提嘅係服務好好,樓面姨姨好盡力安排出面排隊嘅人盡快入座,而且非常熱情😆呢間餐廳值得回頭再試👍🏻