餐廳: 壹.01
資訊:

2021-08-23 665 瀏覽
壹.01觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖係人都知中海日昇中心有好多野食揀。今日經過依間見到環境幾舒服,而且價錢又唔貴,所以試吓,總結—平靚正!蜜汁紫菜排骨飯一嚟到都見到份量大大份,佢嘅紫菜分量非常多,好足料,最好味係個蜜汁排骨!排骨飯即叫即整,有酸酸甜甜嘅梅粉味,而且整得好淋同非常大份101芒果魯肉飯喺menu睇到完全想像唔到既味道,但係見佢擺喺第一格,決定試一試先。果然一如佢Menu所講「睇落小奇怪,食落好和諧!」因為芒果多汁溶口,同魯肉既質感其實相似,所以食落係會意外地夾!魯肉一鹹,而芒果酸甜,非常開胃,係一道新奇而絕對想再試嘅菜式魯肉汁肉燥蔬菜炒雜菜加啲魯肉汁調味,絕對健康得嚟又易入口。要知道一碗滷肉飯或者排骨飯絕對Heavy,食碟菜感覺就健康得多。零冰全手作芋頭鮮奶講明「全手作」,芋頭就絕對足料,仲有半價添!只係小杯真係太小,過唔到口癮,建議大家叫返大杯,都係多幾蚊總結嘢食平靚正,環境舒服,同朋友傾咗兩個鐘都冇暗示我地走,絕對係觀塘忙碌上班族一個舒服傾偈嘅好去處~
壹.01
觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖