餐廳: 壹.01
資訊:

2021-08-25 15 瀏覽
👣 壹.01👣🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼 🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼🇹🇼老闆是一位充滿熱誠的青年 他和店員都很有禮貌又很熱情餐廳位於觀塘中海日升中心 很容易揾到🤓另外他們主打一系列台式料理 菜單上頗多選擇而餐廳特別之處係用QR code落單 好方便😎如果大家14:30後去光顧的話有全單有9️⃣折!⭐️⭐️壹.01芒果魯肉飯 HKD$58⭐️⭐️完全沒有想到芒果🥭跟滷肉飯的組合可以出現試完覺得一點都不伏😌可以想像下係芒果糯米飯的感覺 鹹甜相宜的味道頗出人意表🤩芒果的甜味唔會太突出 配上鹹鹹的滷肉飯好夾我注意到豬皮粒好大粒 所以帶少少嚼勁魯肉粒同醬汁好香口食晒成碗完全不是問題 🤣🤣味道:🌕🌕🌕🌖🌑⭐️⭐️薑蔥手撕雞飯 HKD$55⭐️⭐️多薑蔥又多手撕雞 好足料😝薑蔥夠咸 手撕雞肉好滑嫩唔乾柴呢款飯特別在於入面仲有蘇子 有咬口又健康🤓味道:🌕🌕🌕🌕🌗⭐️⭐️酥炸花枝丸  HKD$ $15/3粒⭐️⭐️新鮮炸起的花枝丸 外皮微脆😉咬落好彈牙 又啖啖肉 花枝粒有咬口 加上有灑上調味料幾好食😋味道:🌕🌕🌕🌗🌑⭐️⭐️蜜汁台灣腸 HKD$15⭐️⭐️果然冇令我失望😌蜜汁台灣腸係有台灣風味外皮香脆內裏多汁好正😜味道:🌕🌕🌕🌕🌑

👣 壹.01👣

老闆是一位充滿熱誠的青年
他和店員都很有禮貌又很熱情
餐廳位於觀塘中海日升中心 很容易揾到🤓
另外他們主打一系列台式料理 菜單上頗多選擇
而餐廳特別之處係用QR code落單 好方便😎
如果大家14:30後去光顧的話有全單有9️⃣折!

⭐️⭐️壹.01芒果魯肉飯 HKD$58⭐️⭐️

⭐️⭐️芋泥球 HKD$12⭐️⭐️

就咁睇$12一粒係有點貴😂
不過作為每日新鮮手工芋泥球來說真的很好食
啲芋泥係壓得超級超級幼滑🤤🤤
一點顆粒感都沒有 證明店主真係好用心整花了好多時間去壓👍🏻👍🏻
同埋佢奶香味好重🥛
芋泥控表示真係會想encore😆

味道:🌕🌕🌕🌕🌑

⭐️⭐️零冰手作特濃芋頭鮮奶🥛 (大) HKD$48⭐️⭐️

相信芋頭鮮奶都係會用返芋泥球啲芋泥
所以我覺得好正😋