觀塘真係有好多隱世美食,以下呢間私房菜都係我私心推介,位於觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈,去左幾次,每次都有唔同驚喜🥰因為客人可唔可以自己set menu或者跟餐廳菜單去點都得,唔食套餐散叫都可以上湯花龍蝦12兩呢個真係好好食!龍蝦斬件跟脆麵底,肉質鮮甜細膩的新鮮龍蝦,啖啖肉,肉質唔霉又爽,脆麵底都幾過癮,有點似肉絲炒麵🤣口感非常脆花雕雞油蛋白蒸大肉蟹蟹肉質細緻甜美☺️簡單清蒸已經好好味,加埋花雕雞油蛋白一齊蒸,吸足蒸蟹後留下的鮮美湯汁,所以蛋白超級甜!竹笙素卷如果食齋既朋友都可以點呢道菜,醬汁煮至濃稠,澆在上素卷上,好惹味,訂座時都可以同餐廳講同行有素食者,餐廳會額外再編菜單😬

上湯花龍蝦12兩

花雕雞油蛋白蒸大肉蟹