2025-03-01
黎到觀塘,下午茶必定想起「壹.01」。印象最深刻就系⋯下午茶、晚市都有9⃣折。所以我又黎食,掃一掃qr code 見到多了幾款甜品,包括鮮果班蘭河粉、芋見百寶奶豆腐及花生冰淇淋卷,當然要嗌黎試試。 -午市套餐-⦁101芒果魯肉飯⦁芋泥肉鬆脆皮蛋餅⦁雙檸冬瓜茶尼個午市套餐有齊主食、小食及飲品。主食必點芒果魯肉飯,肉嫩多汁,芒果🥭酸酸甜甜,唔會好肥膩!小食就揀左芋泥肉鬆脆皮蛋餅🫔,系我最愛我台灣美食之一,芋泥同肉鬆都多,好滿足。冬瓜茶的清甜加上檸檬🍋,味道清爽解膩。 -甜品、飲品-⦁芋見百寶奶豆腐⦁鮮果斑蘭河粉⦁菊花蜜糖薑茶本身打算叫晒三款新產品,結果🥜花生冰淇淋卷賣晒,所以點了另外兩款。兩款都有大份小份去挑選。個人推薦芋見百寶奶豆腐,因為有齊班蘭河粉、鮮果之外,仲有馬蹄珍珠、芋泥、手工制的豆腐布丁🍮,材料多到就黎滿瀉!薑茶熱飲🍵岩晒最近變化較大的天氣,淡淡的菊花味🌼,仲有好滋潤的蜜糖。 ✨溫馨提示餐廳的飯可以轉做豆腐底,岩晒控糖/減肥嘅人士,而且味道不減,無痛減肥之選!
-午市套餐-
⦁101芒果魯肉飯