2018-07-12
咁啱唔想食飯,見到單點例牌嘅"鮮雞"$60, 加個菜$18, 都ok, 個門口阿姐又聲大大狂sell, 諗住試試。去counter落單,叫3樣嘢,位小姐反應其慢咬字不清,要一個手撕雞飯,一個淨雞,加個菜,淨係聽得清佢"無晒醉雞"呢個訊息已經聽到我眉頭夾死烏蠅。門口阿姐狂sell 醉雞然後原來無晒醉雞,焗轉沙薑,算啦,希望好味。下面呢碟,就係價值$60 六件,有一件係頸,一件係翼尖,雞皮極厚,醬汁騎呢嘅所謂鮮雞。旁邊係$18 用甜品兜裝嘅雞湯蛙蛙菜。一見到,我呆咗。個阿姐問我咩事。我話呢個叫例牌呀?佢就話啲鮮雞來貨幾貴幾貴同外面啲冰鮮唔同云云。又話咩佢地都無乜得賺淨係想做個名blah blah blah.我都費L事再講,當我時運低,我個人好間單,一食到唔好食嘅嘢就唔開心,唯有成程黑住面食咗三舊雞,$60 六件唔好食嘅淨雞,真係中環都買唔到,背脊骨落晒。中途阿姐仲好好心咁同新坐落嚟隔離兩位女士講又係啲雞幾鮮成本幾貴仲話"哎吔隔離個女仔就係覺得例牌好少呀但係呢鮮雞好貴㗎嘛係好唔同㗎嘛啦啦啦。。。"成場喺度嘈。我嘅不滿升溫,令件雞難食多兩度。如果有半粒星我係唔會俾一粒呢間嘢。東廣場咁多選擇,應
旁邊係$18 用甜品兜裝嘅雞湯蛙蛙菜。
一見到,我呆咗。
個阿姐問我咩事。
我話呢個叫例牌呀?
佢就話啲鮮雞來貨幾貴幾貴
同外面啲冰鮮唔同云云。
成場喺度嘈。
我嘅不滿升溫,令件雞難食多兩度。
如果有半粒星我係唔會俾一粒呢間嘢。
東廣場咁多選擇,應該好快自然淘汰。
臨走見我呢個嫌細份嘅人食剩咁多
仲問長問短
問洗唔洗俾返啲手撕雞我食
問我係唔係唔鐘意食翼呀你唔鐘意可以講丫我地隨機㗎blah blah blah 係咪唔鐘意佢凍呀個汁唔鐘意呀。。。
煩到痴咗。
事實係嘢唔好食,貴,你好煩。
食一次都嫌多,奉勸大家迴避。