呢日約咗友人去一間餐廳 點知餐廳full晒 冇得walk in😮 我哋諗唔到食啲咩好 就去咗food court 因為美食廣場咩菜式都有 任君選擇 俾我無意中發現咗呢間藏身喺food court嘅點心店🤣點心拼盤一份點心拼盤有齊晒五樣招牌產品💕 入面有叉燒包 蝦餃皇 香菇燒賣 飛碟雲吞 同埋棗皇糕各一件 叉燒包餡料充足 五樣點心入面 我就最鍾意食燒賣🥳 下次可以嗌多一籠燒賣鴨腳扎兩隻都好大件 除咗鴨腳之外 入面仲有豬肉同埋好鬆化嘅芋頭✌🏻 最欣賞佢外層入味嘅腐皮豉汁蒸鳳爪呢度嘅鳳爪隻隻都好厚肉 除咗面頭有豆豉底下仲有花生粒🥜流沙奶皇包一籠有兩件 搣開啲奶皇包晒出嚟 奶皇包非常軟熟 係一個好推介嘅菜式🍞鮮蝦腐皮卷即叫即炸 非常脆卜卜🫶🏻 入面嘅餡料有彈牙嘅蝦仁 芹菜 沙葛 所以除咗有外層嘅脆腐皮之外 整個腐皮卷嘅口感幾有層次🦐 中國茗茶食點心點可以少咗有中國茶啊😉 呢度嘅茶係逐杯計嘅 我同友人就嗌咗一人一杯 可以消消滯呀嘛🍵呢間點心真係即叫即蒸㗎😝所以上檯時都熱辣辣 食物絕對冇因為佢喺美食廣場而遜色 下次嚟要試吓佢嘅荷葉蒸飯同葡撻先得🤗

點心拼盤
點心拼盤