2017-11-30 293 瀏覽
二月·February 位於觀塘商場裡面,人流不算多,地鐵站行過去都要十分鐘左右餐廳座位不算多,要提早訂位比較好未決定主菜前,先叫一客薯角醫肚,有啲失望嘅,72蚊份量一般,芝士不算多,辣粉又唔夠,大家可以不用點食完薯角決定叫個二人餐,因為想食豬手,叫二人餐就比較化算,582蚊有餐湯,沙律,豬手,意粉,甜品,餐飲,另外有預先訂位的朋友,凡惠顧二人餐都會送兩杯紅酒今日飲洋蔥湯,“結“身,足料洋蔥,味道都合格紅酒兩杯免費贈送沙律醬係青芥末醬,對於我不中意芥末的人來講,醬汁係可以接受,菜同水果都新鮮食完薯角,沙律,飲完湯,其實都飽左6成終於上豬手,上碟後會淋上酒,點火,影相呃like一流一路燒,豬手的香味即刻撲鼻而來之後侍應會收起切件再上枱,豬皮非常脆,肉又夠冧,好食,牛仔腸就不太特別,重點豬手意粉欖油蒜片加蟹肉,依個混搭好難不好食,非常香口甜品三款,芝士餅,奶凍,雪米磁,貌相簡單,味道一般,無太大驚喜整個餐,量好多,4個女仔應該就可以食得完(不包薯角),事後都好後悔多點薯角,我兩個人食,食淨好多需要打包😂😂
餐廳座位不算多,要提早訂位比較好

芝士焗辣薯角

洋蔥湯

今日飲洋蔥湯,“結“身,足料洋蔥,味道都合格

紅酒兩杯免費贈送
水果青芥末沙律

德國火焰咸豬手拼牛仔腸

食完薯角,沙律,飲完湯,其實都飽左6成
終於上豬手,上碟後會淋上酒,點火,影相呃like一流
一路燒,豬手的香味即刻撲鼻而來

意粉欖油蒜片加蟹肉,依個混搭好難不好食,非常香口
欖油蒜片蟹肉天使麵

2017-11-20