2020-09-01 98 瀏覽
好驚喜!觀塘區入邊新開左一間omakase,喺九龍東有呢類餐廳絕無僅有,鐘意食日本新鮮刺身嘅吃貨可以去試。餐廳嘅裝修有高級日本料理風格,有小小似築地餐廳style,老闆仲好有禮貌,會同我地吹下口。坐定之後,就遞上一杯抹茶。好想讚佢本抹茶,作為抹茶控嘅我,一飲就知呢杯唔係茶包沖嘅,唔似得其他連續壽司店(你懂的😏),佢係非常香濃,淡淡嘅抹茶味,建議食完刺身,飲一啖,再食另一舊,感覺會更品嚐到刺身嘅鮮味。我哋叫左壽司拼盤同埋自選12件壽司🤪,前菜有和風沙律同埋麵豉湯,麵豉湯飲落好特別,唔係一般飲到嘅味道。重點係🥳🥳呢度啲壽司好新鮮,原價$188/10件,依家仲要係試業期(18/9前食都有85折優惠,如果揀Omakase 森/Omakase 戶第二位仲有半價,雖然兩款優惠不能同時使用,但是但一個優惠都好抵食😍)😍食落去可以感覺到佢嘅鮮味,但係又唔會覺得佢腥!另外,我每次食壽司都會睇一睇師傅嘅技術好抵讚,壽司飯壓得好實,夾左好耐都唔散😍特別推介👍🏻:1. 油甘魚:呢到嘅油甘魚好肥美,我平時唔鍾意食嘅都可以令到我想食完再食。2. 三文魚籽:呢度軍艦壽司紫菜唔會好淋,證明餐廳唔會放左好耐,食材好新鮮
重點係🥳🥳呢度啲壽司好新鮮,

特別推介👍🏻:

2. 三文魚籽:呢度軍艦壽司紫菜唔會好淋,證明餐廳唔會放左好耐,食材好新鮮,三文魚子脹卜卜,一咬落去多汁唔腥😍

3. 帶子:
帶子好爽口彈牙😍👍🏻帶子控要試

4. 池魚
我都係第一次試池魚(因為我好怕腥),但呢到嘅池魚令我好想食第二舊,肉質彈牙,比三文魚更多油脂😛😛

PS: 呢排疫情關係,老闆話餐牌上大部份食品都可以外賣,而且外賣都一樣有85折😛想試嘅真係要呢個時間試一試