每道菜都有驚喜,擺盤具心思且味道都十分出色,突出每道菜的鮮甜味。下次同屋企人可以唔洗淨係食酒樓,可以帶佢地黎食1.本地水耕沙律菜伴芝麻醬2.茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子3.原鼎海椰皇仔燉鷓鴣黑毛豚肉湯足料,清甜,無味精,勁好味,岩哂中意飲湯的我😋4.椒鹽豬肺唔食內臟的我,點都要試下。好神奇的感覺,原來豬肺係咁既味道,都唔錯5.油浸時令海魚今日呢條係馬友,廚師將佢分開一半,一邊係完全無骨,一邊都有少少骨,刀工好。雖然係「油浸」煮,但一點都唔油膩。6.江南百花雞(半隻)內有幾隻的雞係釀有蝦滑,蝦滑好爽,配搭好好7.蟹皇瑤柱時令鮮蔬9.他鄉炒米絲本身屋企是福建人的我,表示食都家鄉的味道,好中意這種米粉的幼細及質感。10時令甜品(芝麻湯圓)職員同我地講平時會用福元的湯圓,但因為無貨所以改左用小寧波,可惜可惜😭但佢既湯底搭夠,夠薑和夠甜。有機會都要試下有米芝蓮稱號的福元湯圓。
每道菜都有驚喜,擺盤具心思
且味道都十分出色,突出每道菜的鮮甜味。
下次同屋企人可以唔洗淨係食酒樓,可以帶佢地黎食

1.本地水耕沙律菜伴芝麻醬
2.茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子
本地水耕沙律菜伴芝麻醬 茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子

3.原鼎海椰皇仔燉鷓鴣黑毛豚肉湯
足料,清甜,無味精,勁好味,岩哂中意飲湯的我😋
原鼎海椰皇仔燉鷓鴣黑毛豚肉湯

4.椒鹽豬肺
椒鹽豬肺

5.油浸時令海魚
油浸時令海魚

6.江南百花雞(半隻)
內有幾隻的雞係釀有蝦滑,蝦滑好爽,配搭好好
江南百花雞(半隻)

7.蟹皇瑤柱時令鮮蔬
蟹皇瑤柱時令鮮蔬

9.他鄉炒米絲
他鄉炒米絲

10時令甜品(芝麻湯圓)
2021-07-19
本地水耕沙律菜伴芝麻醬 茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子
原鼎海椰皇仔燉鷓鴣黑毛豚肉湯
椒鹽豬肺
油浸時令海魚
江南百花雞(半隻)
蟹皇瑤柱時令鮮蔬
他鄉炒米絲
  • 茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子,
  • 原鼎海椰皇仔燉鷓鴣黑毛豚肉湯,
  • 江南百花雞(半隻),