2024-03-13 15 瀏覽
成日聽人講九龍城寨喺三不管嘅地方,聽落都知道危險。估吾到今日來到天后,哩嗰餐廳仲危險。面對呢度既打邊爐美食,附近啲靚女,竟然變成不管儀態,不管減肥計劃,同埋不管男友感受。無計,呢度裝修打卡able,食材又好,真係管吾到咁多。🍖叫左咁多樣,意想唔到嘅係,我地最中意食炸魚片頭,由於佢係即炸嘅關係,外面輕微沾上油份,而且熱辣辣,點埋個泰式甜辣醬,好食到冇朋友。店員話可以用黎打邊爐,最後你一舊我一舊,連放落湯底嘅機會都冇。🍖第二好味係海鮮,除左蟶子同元貝非常新鮮飽滿之外,我地叫既卜卜蜆湯底,亦都應記一功。見住啲蜆煮好之後隻隻開口,就知道佢本身係幾咁新鮮。而大量嘅蜆肉,就成就左非常鮮甜嘅湯底,用來淥蟶子同元貝,之後根本就唔使用咩調味料,如果真係想要調味,其實飲埋啖湯就係最好嘅配搭。🍖牛肉按我自己打邊爐嘅慣例,主要就係食本地手切牛肉,同樣地牛肉坑紋鎖住湯汁,更加容易凸顯牛肉鮮味。黎度更加厲害嘅放左大量嘅洋蔥絲喺個碟面度,同洋蔥去淥,洋蔥嘅辛辣刺激左味蕾,而且連埋牛肉一齊咬,洋蔥嘅汁液,加上湯底鮮味,完全昇華左牛肉既味道。🍖有非常新鮮蔬菜,冰豆腐,同墨魚滑,雖然我地兩個人叫左咁多野食,但係竟然都食曬

🍖有非常新鮮蔬菜,冰豆腐,同墨魚滑,雖然我地兩個人叫左咁多野食,但係竟然都食曬。其實我地都變成三不管,食左先至講。

✨️已故巨星羅文曾經講過,不管你是姓什麼,也不管你是何星座,佢都可以用好歌捉摸你心窩,依度全晚都播住陳慧琳,古巨基,鄭秀文等經典歌曲,聽到薛凱琪嘅奇洛李維斯的回信,差啲喊左出嚟,原來係因為洋蔥吖!

真係肚腩同埋思想完全得到慰藉既一晚。