2024-09-28
係尖沙咀想飲茶🫖 • 食點心🥢一定會諗到依到,靚場又好味,真係好正😝過左LUNCH PEAK HOUR都好爆場😳有好多仲係大枱聚會,下次我都要嗌多幾個朋友一齊開餐先得🤗💃🏻靚靚們記得要出去270° 海景露台打卡📸~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪蠔皇原隻十頭鮑魚酥 ($34/隻)撻底🥧好鬆好酥,鮑魚口感彈牙,鮑汁濃郁夠入味🤎.▪蒜香剁椒蒸魚雲魚雲肉好嫩滑😚 • 冇腥味,辣辣勁開胃。底下有索滿蒜辣既豆卜🧄🌶️.▪惹味醬皇牛孖根超豐富既膠原BB🧏🏻♀️,牛孖根唔算好粗,但就入晒惹味醬汁🤤底仲有白蘿蔔.▪奶皇荔枝百花球 (4粒)有埋葉既荔枝造型,真係好精緻🤩表面脆脆,蝦膠彈牙,中間奶皇餡仲係流心💛.▪砂窩鮑魚雞粒炆飯 ($168)鮑魚 • 雞肉 • 菜心莖 • 蔥花 ,醬汁包住每粒飯 • 色澤好平均🤎勁大窩🥄我覺得可以4-5個人Share😂.▪芒果爆珠楊枝甘露好足料!芒果 • 柚子 • 西米 • 爆爆珠💥,質素拍得住糖水舖🥣.▪茶芥(可揀)🫖鐵觀音 / 香片 / 壽眉 / 龍井 / 菊花 / 普洱 & 水煮花生🥜.~•~•~•~•~•~•~•~•~•
一定會諗到依到,靚場又好味,真係好正😝
過左LUNCH PEAK HOUR都好爆場😳
有好多仲係大枱聚會,下次我都要嗌多幾個朋友一齊開餐先得🤗
💃🏻靚靚們記得要出去270° 海景露台打卡📸
▪蠔皇原隻十頭鮑魚酥 ($34/隻)
撻底🥧好鬆好酥,鮑魚口感彈牙,鮑汁濃郁夠入味🤎
▪蒜香剁椒蒸魚雲
▪惹味醬皇牛孖根
▪奶皇荔枝百花球 (4粒)
有埋葉既荔枝造型,真係好精緻🤩
表面脆脆,蝦膠彈牙,中間奶皇餡仲係流心💛
▪砂窩鮑魚雞粒炆飯 ($168)
勁大窩🥄我覺得可以4-5個人Share😂
▪芒果爆珠楊枝甘露
▪茶芥
🔺需加𝟏𝟎% 服務費
🔺天花有BLINGBLING水晶燈裝飾,有大舞台🏟,好岩婚禮🤵🏻♂️👰🏻♀️ / 宴會