處處是變化,但好味,永遠不變。而就係今日,我哋走進咗呢間嘅港式車仔麵店,一入店門口,就被濃濃的港式風情吸引住了🥳。講起重點,就一定要提及佢嗰道酸菜鴨血肥腸粉🍲。湯底鮮美,加入酸菜後鹹中帶點酸,營造出了一種讓人回味的深度,再嚟就係厚實的鴨血同滑軟的肥腸,啖啖都係鮮味。每一口食落,都讓人驚喜連連。跟住就係涼拌土豆絲🥗,簡單卻完全不失豐富的味道,甘甜清脆的口感配合微辣的調味,再配以蒜片的香味,讓人驚嘆於平凡食材間的絕佳味道。😋呢個係堅秋開胃,呢d回南天真係好岩食d開胃野!!佢哋不僅將傳統的食物重新演繹了一遍,更是將我哋帶回憶起那些熟悉的老飯店味道。走進這裡,就像踏入了一個可以說故事的地方,味道,就是故事最佳的敘述者。😇無論是舊日港風的懷舊情懷,或者是新派口感的創新嘗試,這裡都會給你提供一場口舌上的盛宴。每一位走進這裡的食客,都會帶走一份,只屬於這裡的,美好味道。 🍲👍😊