2021-10-21
今日黎呢撻地方漏低啲腳毛😌大家行過路過何文田可以留意下☺️▫️◽️◻️Beauty Bowl◽️◻️▫️諗住叫個沙律無咁heavy!一心以為有灸燒吞拿魚,食到一半先醒起,原來係要額外加錢,兩條囡真係盲既🤪🌈Bowl顏色繽紛有藜麥、紅蘿蔔、雞蛋、紫椰菜、羽衣甘藍、紅菜頭豆泥、菠菜、生菜、櫻桃蘿蔔、配以蜜糖芥末醬,清新無負擔,不過依然耿耿於懷無吞拿魚食😮💨😮💨▫️◽️◻️Char Siu Donburi◻️◽️▫️招牌既叉燒飯,望落dry dry地,好彩食落又ok🤪7分瘦肉3分肥膏,選用西班牙黑毛豬,慢煮令肉質又稔又嫩,小店使用楓糖漿唔會太甜及唔會張住過口,比港式蜜汁用麥芽糖健康啲,而且甜膩感相對無咁重,配以出色既自家製薑蔥醬的確唔錯👍🏻!!滿心歡喜以為有粒溫泉蛋撈飯,篤落去果下無野流出黎既🥺無料到既😮💨失望左。▫️◽️◻️Pina Kale-ada ◻️◽️▫️呢杯野飲青BB一睇就知健康野🤩有青蘋果、香蕉、羽衣甘藍、青瓜、菠蘿及椰青水,青草味唔算勁,覺得有啲似西芹汁🤣唔難飲既~環境服務定價都可以,食物質素就還好,總體唔特別囉🤧再唔分享就唔記得啦haha
大家行過路過何文田可以留意下☺️
▫️◽️◻️Beauty Bowl◽️◻️▫️