今日,我去咗隆亨一間麵包店買麵包🍞🥐🥖,因為 聽同事👨👩講呢間舖D麵包好好味👍!所以,我 專誠嚟到呢家V28Bakery買麵包。 到咗麵包店門口, 職員瘋狂叫我哋買嗰隻葡撻! 嗰個葡撻 擺咗好耐喺度, 成個火山口🌋咁! 凹咗落去, 睇緊呢段食評嘅人都想像到嗰個葡撻係點! 買個方包返嚟諗住去整 三文治, 點知一搽牛油, 就見個麵包穿曬窿, 麵筋唔夠, 1磅麵包輕飄飄, 食落一啲麥香味🌫都冇。 諗住唔理個麵包, 食下嗰個 藍莓芝士蛋糕, 但係 啲藍莓嘅比例唔夠, 個餅底太硬, 同埋佢個芝士味唔夠, 所以都係麻麻地! 畀錢嗰陣, 佢放包裝唔夠專業! 求其實入袋好唔理個蛋糕, 點知就蛋糕就歪曬! 之後試過椰絲蛋糕仔, 食落個味道好香椰絲味, 焗蛋糕唔會太甜 ,ok喎! 但係唔夠蛋味🥚!
2017-09-04
外賣自取