2023-11-12
📍一間專做外賣店嘅路邊海南雞飯,除咗海南雞飯,仲有好多唔同嘅泰菜,店舖細細黃咖喱豬頸肉飯•路邊油菜$52黃咖喱好香椰香味,有兩舊薯仔,豬頸肉燒得唔算特別香不過份量都足夠🍛最特別係附送路邊油菜,特別用個小膠兜裝住,有小小香蒜味,有兩條菜心不過就淋同油左小小🥬🍚不過飯偏淋 (個人唔中意食淋既飯),有見過其他食評話飯好硬好似未煮熟咁,餐廳日日都要煲飯希望下次食可以軟硬適中啦🥲⚠️第二日屋企人話想試下其他·點知……青咖喱豬頸肉飯•路邊油菜 $58豬頸肉份量都一樣好多,青咖喱味道好甜,甜好有小小似食芒果糯米飯既feel😂質地好似芝麻糊咁,個人唔係太鍾意🌶️酸辣去骨鳳爪$46酸辣味平衡得幾好,微微酸辣好清新,鳳爪大舊好爽脆🤮招牌黃咖喱牛腩飯•路邊油菜$52今日既黃咖喱同上次味道唔同,偏甜又無椰香味,牛腩份量都幾多燜得幾淋,今日既飯軟硬適中,不過差唔多食完既時候。。。⚠️咖哩有蟲蟲🦗唔係話好大隻,但絕對唔係細唔係蚊滋仔🤮🤢🤢🤢🤢🤢🤢餐廳難免會有小昆蟲😵💫希望廚師可以留意下衛生,裝外賣都望多兩眼先🫤感覺食物水準好似唔係好穩定,加上有陰影🦗我就唔會再幫襯🤧
黃咖喱豬頸肉飯•路邊油菜$52
⚠️第二日屋企人話想試下其他·點知……
青咖喱豬頸肉飯•路邊油菜 $58
🌶️酸辣去骨鳳爪$46
酸辣味平衡得幾好,微微酸辣好清新,鳳爪大舊好爽脆
🤮招牌黃咖喱牛腩飯•路邊油菜$52
感覺食物水準好似唔係好穩定,加上有陰影🦗我就唔會再幫襯🤧