這是一間環境地踎的食肆,來這兒是因為公司裡的高層都不會來的。跟附近的行家吃午飯,除了生記,這兒係唔錯的選擇。四個大男人,點「$17x 四人午市小菜套餐」,係不二之選。茶芥每位$4,係生記的一半而已。埋單$19x,經濟實惠飽肚。先來一大窩甘筍豬肉湯,味道OK。小菜碟頭超大。點了「金銀蛋時菜」(若果係莧菜or 菠菜就更好)、「粟米班塊」(炸粉略嫌厚和硬,但魚肉唔算薄,粟米creamy 汁好味!)、「西芹腰果炒雞丁」(真係好大碟!雞丁和腰果炸過好油膩,幸而西芹超多,還可以。)糖水係「桂圓紅棗糖水」,大碗些少就更好。份量、味道、服務都比生記好。環境和餐桌的整潔程度很遜。係「佬」的食堂。題外話:傳說中我們的老外COO,時常來這兒吃碟頭飯,至愛粟米班塊、咕嚕肉、蝦仁炒蛋!幸好,今天他沒有單拖來這兒吃,否則…斷正!)
先來一大窩甘筍豬肉湯,味道OK。
糖水係「桂圓紅棗糖水」,大碗些少就更好。