餐廳: 譚仔三哥米線 (沙田廣場)
資訊:

2018-07-25 170 瀏覽
好多年前未有譚仔,我女友已經因為好鐘意食米線而帶動埋我都食米線,自從有譚仔之後更加一發不可收拾,分店之多亦令我驚訝乜原來有咁多人鐘意食米線架咩?今晚近9pm去到沙田廣場間呢間譚仔食,唔講唔知,係新城巿方圓一公里已經大大話話有6嘅呢類型米線,都幾誇張!呢個鐘數咁晏都可以有7成入座率都算幾西利我諗成日食譚仔嘅人都會叫開平時食嘅送,同埋有自己一套嘅remark,我地都係,不過我女友今次就俾個新menu打亂,呢排大家都想盡量食得健康d,所以佢就揀左呢個素食米線,最唔同嘅地方就係個湯底,標明係素,但你依舊可以加辣,送更加唔洗講係得素啦!另外落單時姐姐都好細心問要唔要韭菜,因為佢話有種素食韭菜係唔算嘅!就試試佢!送叫左豆卜同生菜,豆卜有4件,生菜都有近半個,先試湯頭,唔知係咪無肉嘅關係,真係缺少左份清甜,味道好淡...我自己就麻麻地,但素食/想食清淡d嘅人就實覺得good!至於d送都係咁啦正正常常!而我就叫左雞肉酸辣米線,如果要食健康少少,雞肉係不二之選,再健康d就走埋腐皮!雞肉好滑,比無三哥個間好食,另外我係習慣食得好快,因為驚d米線浸湯浸得太耐會淋,點知又無喎!湯頭酸辣好開胃,忍唔住係咁飲,仲

呢個鐘數咁晏都可以有7成入座率都算幾西利

而我就叫左雞肉酸辣米線,如果要食健康少少,雞肉係不二之選,再健康d就走埋腐皮!雞肉好滑,比無三哥個間好食,另外我係習慣食得好快,因為驚d米線浸湯浸得太耐會淋,點知又無喎!湯頭酸辣好開胃,忍唔住係咁飲,仲有d酸菜,下次都會揀番呢個湯底!

另外亦叫左個尖椒皮蛋,女友最愛!真係好好食,尖椒唔會話好辣,而蒜蓉係生嘅好嗆鼻,糖心皮蛋
正!不過始終都係重金屬食物,偶一為之啦!
2018-07-23