2020-11-30
好鍾意黎大鴻輝食野,上上下下啲餐廳都差唔多食過啦,今次黎試下廿一前先,除左打邊爐,好似仲有好多野食咁喎。入座後先湯底,揀左甜豉油同麻辣鴛鴦鍋,鴛鴦鍋唔使加錢,但麻辣湯要,哈哈,咁奇怪嘅,不過出黎食野預左啦。講返個湯底,甜豉油幾啱口味,無過甜。麻辣湯正,少麻少辣好啱我,打到尾都無過鹹同爆油,正喎。入座會送人頭份量嘅刺身,泰式生蝦,同是日海鮮。三樣都唔錯好新鮮,泰式生蝦又其正,個辣汁好好味。火鍋料除左店內自助櫃任食外,仲有肥牛片(本圖),雞肉(上圖)同豬肉片(唔記得影……)。個人偏愛肥牛,牛質素唔錯,半肥瘦入口嫩滑,配上麻辣湯勁正。自助區有風乾火腿同芝士,有驚喜喎,無諗過火鍋店有呢啲食,仲幾好味添,芝士正呀!仲有冷盤嘅海鮮,自己就無試啦,朋友話幾新鮮無雪味,唔錯喎。炸物系列,有洋蔥圈呀~仲有串燒呢~店員提醒要廿十分鐘左右,建議落左單先打邊爐。再攞盤菜沙律食下先,咁就唔怕淨係掛住食肉啦。蔬菜區居然有花生苗食,呢個香港少見呀,食落係有花生味嘅大條芽菜,哈哈,好得意~甜品有蛋糕仔同水果,個人勁愛甜,先來試哂咁多款先,咖啡蛋糕好正,抹茶紅豆杯仔都好好味,其他都唔差㗎,軟綿綿又濕潤,放題店黎講合格有
入座會送人頭份量嘅 刺身,泰式生蝦,同是日海鮮。三樣都唔錯好新鮮,泰式生蝦又其正,個辣汁好好味。
自助區有風乾火腿同芝士,有驚喜喎,無諗過 火鍋店有呢啲食,仲幾好味添,芝士正呀!
仲有冷盤嘅海鮮,自己就無試啦,朋友話幾新鮮無雪味,唔錯喎。
炸物系列,有洋蔥圈呀~
仲有串燒呢~店員提醒要廿十分鐘左右,建議落左單先打邊爐。
再攞盤菜沙律食下先,咁就唔怕淨係掛住食肉啦。
甜品有蛋糕仔同水果,個人勁愛甜,先來試哂咁多款先,咖啡蛋糕好正,抹茶紅豆杯仔都好好味,其他都唔差㗎,軟綿綿又濕潤,放題店黎講合格有餘。
店內仲有軟雪糕機,揀左綠茶味,幾濃唔錯,旁邊仲有好多topping可以落,落左麥皮堅果碎同oreo,正正正。
飲品就唔算多野揀,有多款口味嘅汽水,不過有無糖茶飲對我黎講就夠啦,糖分quota留返食 甜品,呵呵~
總括黎講多野食又無漏單,店員勤快有禮,值得一試。