2015-12-03 360 瀏覽
之前試過太子間一點心,幾好食,但係就好迫 。今次經過呢度竟然星期六晚都唔洗等位,所以入左去試食。地方對比其他點心店已經算係好寬敞,而且呢度又唔會不停收晒你0的野迫你走,可以慢慢享受美味0既食物。2個人用餐,都食左唔少野:蝦餃,燒賣,脆皮奶皇包,芝麻卷,棉花雞,薑蔥牛柏葉,鮮蝦菜苗餃,牛肉腸。 (但由於太肚餓,所以無影相。)1. 蝦餃,燒賣:賣相ok,味道都正常。2. 脆皮奶皇包:皮炸得好脆,但可能炸耐左,咬到裡面就見到1/3都係炸皮,見唔到白色0既包皮。而且流心奶皇落得太多咸旦,得個咸字,食唔到奶皇味。3. 芝麻卷:呢個簡直係我中式甜點0既至愛,唔係間間點心鋪都有呀!! 呢間做得好滑,甜道適中。4. 薑蔥牛柏葉:味道唔錯,但略嫌辣左少少。5. 棉花雞:,0的雞肉無骨,一啖就吞晒 ~ 6. 鮮蝦菜苗餃:一上枱見到透晒0的水晶皮,完全感受到呢隻餃用料十足,咬落去味道果然好好,比蝦餃同燒賣做得更出色。7. 牛肉腸:腸粉幾滑,但0的牛肉就麻麻地,好多肥膏。總體黎講,呢間點心店性價比都幾高,值得一試。
之前試過太子間一點心,幾好食,但係就好迫

(但由於太肚餓,所以無影相。)

1. 蝦餃,燒賣:賣相ok,味道都正常。

3. 芝麻卷:呢個簡直係我中式甜點0既至愛
,唔係間間點心鋪都有呀!! 呢間做得好滑,甜道適中。

4. 薑蔥牛柏葉:味道唔錯,但略嫌辣左少少。
5. 棉花雞:
,0的雞肉無骨,一啖就吞晒 ~

7. 牛肉腸:腸粉幾滑,但0的牛肉就麻麻地,好多肥膏。

總體黎講,呢間點心店性價比都幾高,值得一試。
2015-11-28
  • 芝麻卷、