公眾假期 大約1點半到 有大約十個人係門口等位 心知不妙 拿拿聲入餐廳攞飛 要等5張枱 等左超過半小時 終於可以入座 一入去數過有28張凳 然後枱與枱之間距離唔算近 但仍然好清楚聽到隔離枱講野(正常聲浪咁講野)枱面已擺好餐牌 只有set lunch & drink list (本來諗住散嗌 但睇黎午餐無乜選擇🙂)友人決定左食炒河粉 被告知已售罄😅😅😅唯有揀另一款落左單後食物極速上枱 都係啲可以一早整定係度等既食物 所以還好燒豬頸肉飯豬頸肉味道正常 超多豬頸肉&飯 配既汁幾好 甜甜地海南雞油飯雞算滑 但份量較少 配既汁一個偏辣幾惹味 一個偏甜 普通油飯巨多 較濕較軟 飯粒不企身 普通蝦餅熱辣辣 等左10分鐘先上枱 可能係唯一即時整既芒果糯米飯已經係最後一碟!糯米飯好甜 芒果極酸 但我中意食糯米飯所以都接受到 唔食芒果就得😃飲品忘記影相青檸梳打 好咸(?) 但又幾解渴😂(唔知點解用外賣膠杯裝)熱薑汁蜜 友人的 無試味 (反而係用瓷杯裝)埋單$193 無加一我地落單只係2點左右 就已經售罄左2款餐點 (3:30pm落場)但門口一直有人排隊等入座 相信比較遲入座既客人可以選擇既愈來越少!建議盡
唯有揀另一款

蝦餅
熱辣辣 等左10分鐘先上枱 可能係唯一即時整既
芒果糯米飯
飲品忘記影相
青檸梳打 好咸(?) 但又幾解渴😂(唔知點解用外賣膠杯裝)
熱薑汁蜜 友人的 無試味 (反而係用瓷杯裝)
埋單$193 無加一
建議盡量12點一開門就要到餐廳 否則想食既未必會有
Btw齋侍應就有5個 成日企係度望住晒食野 有少少尷尬🙂然後佢地傾計其實都聽得好清楚😂
35 分鐘 (堂食)