早前見到麥記話某天每間分店送1000 杯奶茶,聽講係趁機cut 去早上$11 包既優惠...拿我呢就唔係特登去輪米同d 公公婆婆爭既~ 我如常九點先去到,仲有派,到我十點食完都仲派緊,其實唔係好多人攞囉。佢當日收銀隔離有個專櫃,就是行埋去,攞一杯,然後走人,that’s it. What makes it different, 係原來除左免費送杯茶俾你,仲會連埋張coupon,可以以$10 換購一個新出既包。咁本身我都會打算另外叫一個包既,好啦就試埋呢個啦!個包呢,叫"芝蛋脆雞堡",完全係舊酒新瓶----相信用呢四個字黎形容,大家都大概即刻口入面已經幻想到係咩味喇,而雞肉係麥香雞包個塊"淋" 雞。我其實好少食麥香雞包,麥樂雞近年都少左,通常係食成塊"真" 雞肉既板燒雞腿或者脆辣雞腿包。我覺得呢隻麥香雞既質地係好人造而唔好食,而且一d 都唔脆唔知點解可以夾落新包就叫芝蛋"脆" 雞堡...應該試一次就算。但係奶茶質素我則覺得幾唔錯,叫做"港式奶茶",係捷榮既出品。平時如果唔係McCafe 都有兩隻奶茶,我通常飲三合一,因為覺得茶包個隻好重草青味。但呢一隻呢,因為係錫蘭茶葉,有一種自帶微酸,

芝蛋脆雞堡+港式奶茶

芝蛋脆雞堡

但係奶茶質素我則覺得幾唔錯,叫做"港式奶茶",係捷榮既出品。平時如果唔係McCafe 都有兩隻奶茶,我通常飲三合一,因為覺得茶包個隻好重草青味。但呢一隻呢,因為係錫蘭茶葉,有一種自帶微酸,有d 似水果既氣息,飲落會多一種層次,同埋聞落好香。呢個紙杯仲特別有個凹凸設計,唔知係for 存熱定令你手揸時無咁熱呢﹖
港式奶茶
2018-05-16
$10 (早餐)