2009-03-31
這一天和兩位同事去了公司樓下新開的餐廳食lunch,本身唔太想去的,原因係由於知道只係食菜,怕唔飽,所以唔想,但心諗沒所謂喇...試一試吧!入到去,坐位很少,但真好彩都找到一張枱(其實入面坐位數目係大約二十個左右),之後就開始叫菜食了,由於這一間是自選食物關係,加上個餐牌係全英文(好多英文食物名都唔識),所以我叫了一個唔使自選的套餐了... Five Star : 都算可以,由於有肉,所以食完唔算太餓!入面包括 : Tender Grilled Steak, Grilled Asparagus, Goat Cheese, Bacon, Dried Cherries, Mesclun Mix And Baby Spinach with caramelized onion vinaigrette自選一號 : 原價$58 - 包括一個菜、四個配料(某些配料要加錢)和一個汁 入面包括 : Iceberg, Green Peppers, Crumbled Blue (+$4), Thick Cut Bacon(+$8), Home Fried Chicken (+$8), Honey M
入面包括 : Iceberg, Green Peppers, Crumbled Blue (+$4), Thick Cut Bacon(+$8), Home Fried Chicken (+$8), Honey Mustard
自選二號 : 原價$58 - 包括一個菜、四個配料(某些配料要加錢)和一個汁
入面包括 : Mesclun Mix, Avocado(+$4), Cucumbers, Sweet Onion, Grill Portabello(+$4), Ex Tomatoes(+$4), Ex Crumb Blue(+$8), Caramelized Onion Vinaigrette
真係好多英文... (由於自選一號及自選二號不是本人的 lunch 所以給予不到任何意見)
但其實這個當係食lunch 都可以飽的,對於減肥都可以試下呢...因為唔多肉,但比較貴,個人瘦身之餘,荷包相信都會瘦了不少